CV -

Är du utbildad sjuksköterska och är ute efter ett nytt jobb? Vi hjälper dig, kolla in våra tips på CV för sjuksköterskor och sök jobbet redan idag!

Sjuksköterska är ett yrke som kräver utbildning och social kompetens, därför är det viktigt att du visar upp din legitimation och erfarenheter som praktik och vart du studerat. Detta är viktiga exempel att ta med i ditt CV som sjuksköterska.

CV sjuksköterska - tips

  • Inled med en kort beskrivning om dig själv – Ha med relevant information för jobbet du söker. Inled ditt CV med en kort och intressant beskrivning om dig själv som genast skapar ett intresse.
  • Erfarenheter - Var du har jobbat innan och var du har gjort din praktik. Ge gärna exempel på arbetsuppgifter i ditt CV som sjuksköterska.
  • Utbildningar – Var du har studerat och om du har tagit någon extra kurs. Tänk på att beskriva tydligt och noggrant för att inte glömma viktig information som är viktig för jobbet du söker.
  • Språkkunskaper & andra kunskaper – Skriv med de språk du behärskar samt om du har några andra kunskaper som kan vara relevanta. Detta är något som är bra att framhäva i CV:et då bra språkkunskaper är viktigt att behärska som sjuksköterska.

 

Tänk på att ett CV för sjuksköterskor ska vara proffsigt och seriöst. Lägg ner tid på att göra det så bra som möjligt och skapa ett CV som rekryteraren inte missar! Var även noga med att kolla igenom det ordentligt, så du inte missar slarviga fel.

Tips! Tänk på att matcha ditt CV med ett personligt brev för sjuksköterska

Business people negotiating a contract, they are pointing on a document and discussing together

Lediga jobb för sjuksköterskor

Sjuksköterska är ett viktigt yrke i den svenska samhället. Det finns många lediga jobb som sjuksköterska att söka runt om i hela landet. Idag kan du som sjuksköterska ha en anställning på olika sätt - dels en vanlig anställning via landsting eller privat företag eller också som konsult hos ett bemanningsföretag. Tänk på att komplettera ditt CV med ett bra personligt brev för sjuksköterska. Lycka till med jobbsökandet!

Studera till sjuksköterska

Sjuksköterskor är väldigt eftertraktade och det är ett viktigt yrke. Är du intresserad av att studera till sjuksköterska? Kolla här