CV -

Är du läkare och ute efter nytt jobb? Vi vet hur ett CV för läkare ska se ut och vad som är viktigt att ha med när du som läkare skriver ett nytt CV. Visa alltid vilken typ av legitimation du har, vilken utbildning och erfarenhet. Detta är tre viktiga exempel att ha med när man skriver sitt CV som läkare.

Läkare är efterfrågade på många håll, men för att nå dit du vill inom det område du vill till krävs ett bra CV som hjälper dig få jobbet du vill ha! Kolla in våra tips nedan för CV-läkare!

Våra 4 bästa tips för ett lyckat CV - läkare

  • Legitimation – Visa vilken typ av läkare du är & vilken typ av legitimation du har. Detta är viktigt information att ta med när man skriver sitt CV som läkare.
  • Arbetslivserfarenhet – Var har du jobbat innan? Vad är ditt speciella område? Välj det som är viktigast och relevantast för jobbet du ska söka.
  • Utbildningar och färdigheter – Var läste du? Har du någon extra kurs eller liknande? Ta med allt i ditt CV som är relevant för jobbet som du söker.
  • Dokument & referenser – Det är alltid bra att styrka meriter. Lämna referens direkt eller på begäran.
  • Tips! Tänk på att matcha ditt CV med ditt personliga brev. Läs igenom noga, kolla över grammatik och stavning.
close up of hands of business person working on computer, man using internet and social media

Lediga jobb - läkare

Är du på vägg att söka nytt jobb som läkare? Här nedan listar vi flera sidor som erbjuder lediga jobb för läkare - allt från AT-läkare till ST-läkare samt underläkare. Allt från dig som vill arbeta som konsult/stafettläkare till dig som vill söka en fast anställning via landstinget eller någon privat vårdcentral. Tänk på att du behöver ett bra CV för läkare även om det är ett eftertraktat yrke. Lycka till!

Studera till läkare

Som person måste man vara noggrann, ansvarstagande, empatisk och tålig. Att vara läkare kräver ett stort ansvar, är du nyfiken och vill läsa mer kolla här.

Man läser till läkare på universitetet, en utbildning är 5,5 år. Efter detta genomgår man en AT-tjänstgöring som är i minimum 18 månader, efter det är man redo att ansöka om sin läkarlegitimation hos Socialstyrelsen.

Här kan du studera till läkare